Wednesday, December 16, 2009

mood otok..

mak aku:elo..assalamualaikum..ini KPM ke?
akak tak tau name: ye..sini mmg KPM..ada ape2 bleh saya bantu?
mak aku:saya nak bertanya mengenai penempatan pelajar lepasan Maktab Perguruan yg program PISMP tu..sudah ada list nama penempatan ke?
akak tak tau nama: owh..saya sendiri sebenarnya kurang arif mengenai benda ni..tapi mengikut firasat saya,esok KPM dah akan hantar list2 nama pelajar kepada JPN mengikut negeri yang mereka dapat..

ini adalah secebis potongan perbualan antara mak aku dgn akak dari KPM yg tak sempat ditanya namanya..tapi dari pengamatan suaranya,aku rasa akak ni adalah perempuan..kalau laki pun,mngkin laki bersuara perempuan..akak ni mustahil adalah seorang lembu atau pun kerbau kerana dia dapat berinteraksi seperti manusia biasa..hari ni,16 disember 2009..pada 1 disember 2009, aku telah menelefon KPM dan telah diberitahu bahawa keputusan penempatan akan dapat diketahui pada 15 disember..tapi masih2 belum diketahui..takkan Disember tahun 2020 kot...apa yg KPM buat sampaikan nama penempatan masih tidak dapat diketahui?yang tak dapat tahu tempat ni tak pe lagi,tapi KPM lansung tidak memaklumkan sebarang perkembangan mengenai penempatan lepasan maktab nih..dulu,KPM cakap postim 1 disember,lepas tu senyak cam tu je..ape ke hal nih?tak wat kijo ko?apa guna web page tersengkang kat internet kl tak nak update perkembangan semasa?sekurang2nya letak la yang postim 1 disember tu dibatalkan..tu pun payah ke weiii!!!aku hayun gak siku aku nih!!!astafirulllahh..terlebih otok lak..yg ada kat web page tu hanyalah mengenai pertandingan mewarna kanak2 sekolah rendah pedalaman ape ntah..dan juga tawaran biasiswa kpd pelajar akan ditarik..haddoo..pengurusan apa cam ni ni?memalukan la..dan juga menyakitkan hati..update la webpage tuh!!bagitau apa perkembangan semasa..jgn lepas bagitau satu benda,lepas tu senyap menyepi...dah la line tepon sibuk semacam..cam ni ke kementerian yg dianggap salah satu paling penting di 1 malaysia ni??

Nota kaki:aku tau KPM takkan baca penulisan aku nih..tapi sekadar lepaskan otok di otak...fuuhhh..dah tak otok lagi..

6 comments:

MuJahId_DidIeY said...
This comment has been removed by the author.
stu_comot said...

kekeke...apela..KPM cuti kot..btw, cmne kalo KPM mmg bace blog ni? hmm..pikir2..

uto laut said...

hehe..kl dia bace,elok gk..baru dia tau kelemahan yg kementerian tu sdg hadapi skarang...

MuHaMMaD86 said...

sabar kie

akan tiba masanya nnt...

tp btl la dia ckp xserupa bikin

mls nk ckp byk2

uto laut said...

tu la muhammad..baik tunggu senyap2..hekhek..tapi gak,21 ni try check online ek..insyaAllah kuar..

asy_queserasera1609 said...

baiknya mak dia