Thursday, September 23, 2010

j-robik

pukul 12.30,maka bergerak 3 kereta ke plaza pelangi atas jemputan pihak celcom yang nak sgt lihat persembahan J-robik(johorobik) dari sekolah aku..maka berperanan la aku sebagai ayah kepada 5 orang kanak2 perempuan yang sorang2 mulutnya..masyaAllah..silap tak bawak Singer punya mesin jahit,tenang skit hidup..
sesampai di sana, belum sempat aku sbg cikgu diaorang ni bagi arahan suruh beratur sambil tangan di bahu,jalan seiringan sambil nyanyi lagu2 patriotik,seorang daripada budak2 ni dah berlari2 ke arah mesin bayar parking otomatik dan cakap kat aku ngan kuat..
budak tak jaga nama baik cikgu:cikgu!ni la orang panggil mesin bayar parking otomatik..tadi cikgu cakap kat kelantan tak ade kan??ni bukan mesin air tin cikgu ye..saya bayarkan cikgu eh..
ada jugak yang masuk mesin otomatik ni karang..
belum sempat aku tarik balik budak tu,sorang lagi budak berlari ke arah meja guard dan bermain kayu cota pok gad yang pada masa itu tiada di situ..nasib baik hanya kayu cota yg ditinggalkan,kalau senapang patah,mmg dah ada yang kena bedil..
satu..dua..satu..dua..sekali lagi..satu..dua..satu..dua..
tarian zapin..bukan zizan..merupakan tarian yang gemar pusing2,kadang2 duduk,dan hayun2 tangan..agak baru bagi aku yg tak pernah tgk life benda ni..


video

sedutan sementara yang sempat di ambil..tak bleh ambil lame sgt,memori enset masih penuh ngan lagu2 raya..

aku sertakan vdeo j-robik versi lagu patriotik sekali..
mu teke sinih

4 comments:

f!eZa said...

wahhh..da ade 5 ank ppuan??xtau pon...

uto laut said...

alhamdulillah..rezeki tuhan kan..

MuHaMMaD86 said...

bagus mu kie

cemerle,gemile n terbile
hahahaha

lwk2 bc blog

uto laut said...

aku dari kecik lagi meme cemerle dalam bahagie jaga budak2 nih..siap pakej side ngan ongbak lagi (bagi bebudak yg keras kepala skit)..
zaid..bijak lagi mu kecek kelate...ingat,jgn hilang lorat itu..lame mu bermaustatin di kelate kawanku..eheh..