Thursday, May 7, 2009

stop island..(pulau perhentian)

aku berjaya ke pulau perhentian akhirnya..walapun pergi dengan sekolah,tapi tak lansung terikat ngan mane2 jadual..satu pengalaman yang tak akan aku lupakan..sejarah pulau perhentian adelah pulau yang dinamakan sebagai pulau perhentian disebabkan pada dulu kala,pulau itu selalu menjadi tempat perhentian penyu2 bertelur..(jgn percaya sgt)..

keseronokan berada dipulau perhentian tak pernah kurasakan..(lebih2 plak)

muka bangga nak dapat naik bot laju..mata jadi luas..hidung lagi la luas..(bro zim..sori lu punya pic nampak mata sebijik je..hihi..)..mama..papa..along berjaya naik bot laju!!wahaha..(nak tunjuk rase bangga dapat naik bot laju)..

ketibaan di pulau perhentian..nak safe bajet,banyak makanan segera yang dibawa(yang dipegang oleh dua sahabat ku)..contohnya..nasik berlauk rm 1.50 makcik depan rumah sewa..maggi..air mineral..kami punya makanan logik la gak..kalau guru besar..siap bawa buah tembikai..isk..memang safe bajet sungguh guru besar ni..

muka2 excited dapat duk pulau..

"aku dapat berenang..yeshh!!zim..tepi..aku nak berenang ni..karang terlanggar ko lak..(berenang sambil pakai life jacket)

hmm..ngantuk la..out luh..salamm..

6 comments:

Apis said...

aku belum sampai lagi tu...pasni kena p gak la...huhu

uto laut said...

pis..mari r sertai aku pis..6 orang dah bersetuju nak ke pulau..termasuk sob..

Apis said...

bila setmu nak p ki? aku kena tengok belanjawan dulu la....hehe...dah banyak abih pitih ni...huhu

uto laut said...

hahhah..tu la..aku kalau tau nak gi sabah lak,memang cancel je rancangan nak gi pulau ni..tapi dah tempah chalet..sep2 ni lak dah bayar duit..nanti pe lak kata sep2 tu..sep ni gi ari kamis..sebelum cuti panjang..tapi dekat sgt sep2 UH nak gi UK kan..

Apis said...

em....tak sempat la nak join ki oi...p time tu...kalau p awai sket or lewat sket bley la cek nak ikut...huhu....tak pa la...len kali ajak len k...sapa 6 orang tu?

uto laut said...

aku..julat..rumet pelik hang,sob..pend..jeri..as-rohok..hihihi.takpo pih..sep kito nok gi kenyir lak..bleh tahan buah situ nanti..