Friday, October 9, 2009

eseimen PE aku..

pada malam yg indah ini,hati suci mulia aku ni berada dalam mood ingin membuat eseimen..maka dg sepantas orang cerah perut masuk toilet,aku mengambil laptop lalu bersedia untuk tulis blog pasal eseimen..eseimen aku kali ni adelah eseimen physical education..tajuk eseimen aku adelah guru2 PE ni dgn suka2 kepala lutut berparut diaorang je mengangaap PE ni sesuatu yg tak penting..

perkara ni berlaku semasa aku berpraktikum..selalu je bila aku praktikum,bila je nak ngaja pj,budak2 kelas aku ni meminta2 untuk bermain bola je..ape diaorang ingat aku gunner ke..tau la muka ade iras2 gunner pun..aku tanya la diaorang ntuk penjelasan..

sir zaki:eh..ape sal PJ je korang suma nak main bola??
budak2:nama pun PJ sir zaki..kalau nak mengira2,waktu math la..tu pun kena ajar ke?ish!!sir pernah dengar tak orang makan bubur kacang ikut hidung?!!kalau tak nak melalui pengalaman tu,bagi kami main bola!!
sir zaki:agak kurang ajar jawapan itu..bkn setkat bubur kacang, bubur bijik durian gak aku sumbat2 ikut hidung budak2 ni!!
budak2:sir ni pelik la..dah la muka membosankan,waktu PJ nak suh orang belajar lak..kami tak kira!!BOLA!!BOLA!!
sir zaki:korang nampak tak tong sampah hijau kat depan tu??banyak sampah kan?
budak2:nampak cikgu!nak suh kami main dalam tu la tu..
sir zaki:eh tak la..kalau korang tak nak kubur korang dalam tu,jgn men bola!!
budak2:nak men bola gak!!!sir zaki,kalau tak nak kubur sir dalam bakul ijau tu,bagi kami main bola!!
sir zaki:masuk kelas sume!!!main bola masing2!!!
budak2:ok2..kami ikut arahan sir..jgnla serius sgt sir..
sir zaki:hahaha..tau takut...

sampai cam tu sekali keadaan..jadi bila diberi peluang ni,aku nak la guna otak aku ni untuk sedikit kebaikan..kaji nape budak2 tadi jadi degil tahap hampir2 buat aku gunakan terajang seperti yg selalu digunakan oleh guru2 aku dulu di belakang ku ini..adeehh..adehh..rupa2nya,cikgu PJ diaorang tak pernah nak ngaja..aku sempat la observe padang ketika waktu PJ,terkejut betol tengok keadaan padang..

keadaan 1:cikgu PJ pakai baju kurung..duduk berpayung sambil lap2 peluh..kasut tumit tinggi..ape dia ingat ni bertandingan model payung ke..pastu bagi arahan dari jauh.."eii budak..jgn main kasar sgt..!ehh..weii budak!ko nak rasa terajang aku ke!aku cakap jgn men kasar sgt!ni malas aku jadi guru PE yang rajin nih!!"
keadaan 2:budak2 bukak kelab bual..gelar kat kawan..guna nama2 tak patut..gelak2..pastu berembas..and dihabiskan topik perbualan itu ngan bertumbuk..
keadaan 3:guru2 PJ duk isap rokok kat stor..sambil berbual pasal isu bagan pinang..

haddoo..susah la ca ni..ca ne nak maju ca ni..isk..PJ ni bukan waktu kanak2 lepak2..bertumbuk or bukan bagi waktu bagi cikgu untuk relek2..tp waktu untuk kanak2 tu belajar mengenai keadaan fizikal diaorang..

fuhh..akhirnya siap gak eseimen aku nih..alhamdulillahhh..






7 comments:

ije said...

boleh translate n hantar ko miss doh ni. critical dooh.

uto laut said...

hehe..agak2 a ke??ngahaha..

f!eZa said...

hahaha..sy ske wktu PJ mse djh 5..nk tau knape?

uto laut said...

nok..gapo?

f!eZa said...

sbb mse 2 ade ckgu prktikum mpkb..hehe

uto laut said...

owh..cikgu tu adelah uto la..takkan tak perasan..jadi cik fieza la yg nak suap bubur kacang ikut hidung sir tu ye?dah besar rupanya..hehheh..

f!eZa said...

lamenye sir blaja..sy da nk abis sir xabis2 lg blaja..da tua sir skrg kn?