Tuesday, October 27, 2009

pagi yg indah untuk siapkan asigment..

pada pagi yg agak redup hari ini..kelihatan awan seolah2 ingin membuang air kecil lalu menurunkan hujan yg lebat..kekadang kedengaran juga awan dgn tdk sengajanya terkentut dgn menghasilkan petir yg kuat..kdg2 tercirit dgn mengeluarkan kilat berserta petir itu..aku masih lagi di bawah selimut..menanti tok bilal surau sebelah azan zohor.afdal skit,bangun2 terus leh semayang zohor..tapi akibat desakan assigment yg berlambak,aku terpaksa bangun walaupun masih begitu awal (pukul 9)..aku terus membuka laptop ku..tetiba..di dekstop,mata aku samar2 terlihat ada satu folder named G FORCE..MasyaAllahh..sape la bergurau biawak ngan aku ni pergi masukkan citer g force lam laptop aku..ni memang kes nak sabotaj niat aku nak buat asigment ni..aku memang alergik dgn cerita2 kartun 3D ni..aku terus beristigfar..tapi peluh aku mulai keluar..pandagan mula tertumpu di folder itu..tgn mula rasa gatal nak bukak folder itu..tapi aku terus menghalang dengan menghempap tgn aku ke meja..masukkan jari ke dalam kipas..basuh tgn pastu cucuk tgn kat plug bagi kena kejutan lektrik..tapi ianya tetap tak berkesan..tgn aku melawan lagi..kali ni mouse dah dipegang..arrow dah berada di atas file itu..dan..akhirnya..aku right klick..select open it with window media classic..tgn kiri mencari2 earphone philip aku..kaki mengheret bantal mint yg sedang tidur..lalu..melayan cerita itu selama 2 jam...sekarang jam menunjukkan pukul 2.41 petang..mata kembali mengantuk..dan..insyaALlah..lepas aku publish post ni,aku kembali beristirehat dgn tidur sehingga kedengaran pula tok bilal azan asar..akhirnya..sepatah pun asigment aku tak berganjak..ni la padahnya bila keimanan tak kuat..arhh..

15 comments:

pandangan pertama said...

sbnrnya uto sendiri yg save cite 2,kan?kata org sabotaj plak.hehe..xpe2,kalo tgh xde idea xleh wat gak..baik wat benda lain dulu..

MuHaMMaD86 said...

alangkah syoknya dpt bergelak ketwa mcm ni...xdak tekanan

lawak la en zaki tmbh2 part ats 2...boleh ek dia mggunakn gaya bahasa yg begitu


apa2pn mmg enjoy bc blog mu kie...mmg lain dr org lain

aku puji ikhlas,xdak mksd trsmbyi

Ztnim Dhom said...

citer g-force tu bkn sapo2 ltak kie tp ak nmpak sndirik mlm td pndrive tu gerak sndirik pahtu dia pown kopi pail movies g-force tu dlm hardsisk leptop mu...

ALiE said...

hahahaha..
hilang sakit kepala lutot aq bc entry ang..
bo bo la layan blog,wat asemen tu :)

uto laut said...

pndangan pertama:hehe..tidakk..uto tak bersalah..mint nih letak..aku tau mint!mu saje nak sabotaj aku..haha..
muhammad:zaid..hg pnya komen hampir2 buat lubang hidung cek jadi bahan letupan TNT la..nguahnguah..
mint:mint..jgn kata rumah kita ade kelawar cam rumah julat gak..hehe..ampun lat!!
alie:nape ngan kpala lutut ang?ni mesti kes dah abis cecair kat ligamen ni..tapi kebiasaannya kes ni terjadi kat orang tua2..hehehe..alie..aku budak kelate la..kihkih...muhammad86 ni dak kedah..

ain said...

salam...pas bc doa yg ain post tu...bgus je bgn kol 9.tp klu duk tgk cite g-force...xpe la..tgh xde idea wat asigmnt kan...mane tau pasni makin awal bgn nyer...hihi

nur zulian said...

kie..aku sbg kawn seblog..ingin berkongsi nasihat cara2 nk buat asaimenn kt umh mu...

Petua pertama: Halaukan mint dari rumah!!

Petua ketua: Jauhkan diri drp Lah,nanti die tiru essei mun..!!

Petua ketiga: Jauhkn diri drp bantal mahupun tilam..!!

Petua keempat: cuba bayangkan En Ahmed..!!

InsyaALLAH, mu dgn nasihat aku ni,mu dpt buat asaimen dgn tenang...

uto laut said...

ain:yakk..berigak lak..hahhah..tak pe..sekurang2nya ade gak keinginan nak buat kerja,cuma hasutan gforce tu lebih kuat daripada keinginan nak buat kerja..huhu..

lat:lat..sume idea mu tu leh pakai..terutama bab halau mint dari rumah..haha..mapuh la mint tau gak..meme kena penenjek ko dio aku..tapi gak apa kaitan ngan enche' ahmed..dia tidakla begitu cute ntuk dbygkan spaya mendatangkan motivasi kpd aku..hihihi...apa yg penting, enche' ahmed mmg dlegend of balancing yello ruler 100 cm.

Anonymous said...

klau nk tau sye la ssh payah dwload cter G-Force nie...pas tu mamat nie merayu2 memintakkan cter tersebut,lalu tnpa membuang mase sye mencocohkan pendrive and finally pengaruh jahat sye menyebabkan jaki serabut perut lalu tidak membuat asaimen tertunggak..sekian(no harm, stay safe,play safe) ;)

uto laut said...

adekah anymos ini abg shah??hahhah...

Anonymous said...

syalah peminat blog abang d sjak kelahiran lg...cra pengolahan ayat yang kemas...tidak terlalu meleret bahkan..menusuk ati dan sanubari..mengincreasekan minat sya untuk membacanya berulangkali tanpa rasa ingin berhenti dan perasaan ingin ke toilet ku pendam d ati...

uto laut said...

ape sal ayat anymos ni mengesyakkan aku kat seseorg....

Anonymous said...

sye dh mengikuti blog abang lme dh...cume abg je x perasan...atau mungkin abg yg perasan ensem kui2..apepun tahniah atas blog yg d jangka bleh berdiri d atas kaki sendiri sehingga awal tahun 2010 sahaja tanpa bantuan atau suntikan dana dr kerajaaan secara lansung mahupun tidak...consequencesnya sya gelak kow2 hingga menjilat jari akibat terbca term2 yang berpotensi menggeletek bucu dagu saya.Akhir kata selamat bertakhta!(d petik dr lg negaraku version 4.0)

f!eZa said...

kate wt esaimn..rupenye tk g force..

uto laut said...

hoho...itu hnya sekadar nak menerangkan mata yg semakin malas ntuk membuat asigment ini..=P